9 praktičnih savjeta kod bolova u vratu

bol u vratu
Bolovi u vratu mogu biti posljedica ozljede poput trzajne ozljede vrata, velikog naprezanja mišića, hernije vratnog diska, nepravilnog položaja tijela, istrošenih zglobova, ili neke druge bolesti i kompresije živaca. Koliko puta ste vi muku mučili s bolnim i ukočenim vratom? Zaboli li vas pri samo malo duljem sjedenju uz računalo ili pri vožnji? Kad uobičajeni ne-kirurški zahvati poput protuupalnih lijekova, kiropraktike, ciljanih vježbi ili čak i operacija ne pruže djelotvornu pomoć, pacijenti postanu kreativni i često dođu do nekih jednostavnih tehnika.

Zaplivajte ili se okupajte u kadi

Mnogi se kunu u terapeutske učinke koje donosi plivanje; smanjuje upalu i bolove i omogućuje neograničene pokrete. Ako ne posjedujete bazen ili ne možete doći do mora, rijeke, jezera ili bazena, okupajte se svake večeri u kadi kako bi dobili sličan terapeutski učinak.

Koristite vodeni jastuk

Nastavljajući se na temu ” vode “, neki pacijenti hvale osvježavajuće efekte vodenih jastuka koji omogućuju lako određivanje čvrstoće jastuka- više vode jednako čvršći jastuk, manje vode daje mekši jastuk. Različiti vodeni jastuci su dostupni na tržištu, izaberite koji vam odgovara.

Razmislite o suplementima melatonina kao pomoći pri spavanju

Čak i najbolji jastuk ne može pomoći kad se bol u vratu spoji sa nesanicom. Postoje različiti suplementi koji stimuliraju hormon melatonin (koji je najviši prije spavanja ) i koji su pomogli mnogima u prevladavanju nesanice. Ovaj dodatak pomaže omogućiti prijeko potrebnu kvalitetu okrepljujućeg sna, koji potiče proces ozdravljenja. Naravno, pri razmatranju dodataka, važno je napraviti istraživanje i razgovarati sa stručnjkom o prednostima i rizicima koji su uključeni.

Usredotočite se na unos magnezija

Mnogi slučajevi vratne boli su rezultat napora mišića ili istezanja. Razmislite o dodavanju magnezijem bogatih namirnica u prehranu ili o uzimanuju suplemenata magnezija. Magnezij je esencijalni mineral koji pomaže stezati i opustiti mišiće, a dodatak vam može vam pomoći da izbjegnete bol u vratnim mišićima. Osim kroz određenu hranu, magnezij možete apsorbirati namakanjem u kupkama Epsom soli.

Saznajte više o akupunkturi

Neki ljudi se zaklinju u njenu učinkovitosti, dok su drugi skeptični. Često se može čuti da učinkovitost akupunkture i masaže dubokog tkiva ovisi o sposobnosti terapeuta, te da naučimo kako prepoznati stručnog profesionalca.

zelenousna školjka artroza
Zelenousna školjka
Prirodna pomoć kod poteškoća sa zglobovima

Korektivna masaža

Koja je razlika između obične masaže i korektivne masaže? Kod korektivne, vrlo je važna primjena odgovarajućeg ulja koje se duboko umasira u kožu s ciljem prodiranja u mišiće i zglobove. Time se uklanjanju toksini u mišićima, što u konačnici utječe na opuštanje mišića i poboljšanje pokretljivosti zglobova.

Opustite se putem holističkih tretmana

Stres može itekako pogoršati bol u vratu. Holistički tretmani poput aromaterapije, terapije glazbom, bojama, meditacijom i sl. vas itekako mogu umiriti i smanjiti bol u vratu. Neki kojima je to pomoglo, od toga sada rade svakodnevni ritual.

Izbjegavajte situacije koje izazivaju bolove u vratu

Pokušajte izbjeći aktivnosti kao što su dugotrajno sjedenje za računalom, duge vožnje, dizanje teških tereta i druge aktivnosti koje zahtijevaju veliko korištenje rukama. Ako ne možete ograničiti neke od tih djelatnosti, pokušajte ih promijeniti. Na primjer, približite volan i stavite zarolani ručnik iza vrata pri vožnji. Raspitajte se o ergonomskim radnim stolicama i sjedalima, probajte umjesto na stolici sjediti na pilates lopti, prilagodite savršeno visinu monitora i sl.

Strateški stavljajte led na određene dijelove tijela

Neki preporučaju stavljanje leda na različite dijelove tijela; između palca i kažiprsta, nakost 1,5-2 cm iza uha, na čelo između obrva i sl. kako bi se postiglo olakšanje. Kako bi se led zadržao na svom mjestu, možete koristiti traku za kosu.

artplus
Prirodni lijek za održavanje zdravlja zglobova.