Detoksikacija organizma s vodom

detoks voda vodom

Detoks je brzo postao veliki trend u mnogim zdravstvenim i fitness krugovima u zadnjih nekoliko godina. Do njegove popularnosti došlo je radi porasta svjedočenja onih koji su ga probali uzimati uz prehranu, hvaleći učinkovitost detoksa za poboljšanje zdravlja, izgleda i performansi.

Međutim, unatoč popularnosti mnogi su ljudi još uvijek zbunjeni o tome što je točno detoks i kako funkcionira. Iako će ga mnogi izvori na internetu predstaviti kao vrlo složen proces, ustvari je doista vrlo jednostavan.

Kroz unos hrane, obrane tijela od infekcija i oporavka od stresa i vježbanja, tijelo nakuplja brojne kemikalije koje, ako se ne mogu regulirati, mogu stvoriti otrovne razine i uzrokovati ozbiljnu štetu tijelu.

Detoksifikcija organizma detoksikacija

Tijelo ima dva glavna organa koji pomažu regulirati ove kemikalije kako se to ne bi dogodilo: jetru i bubrege. Oboje djeluju tako da razbiju i uklone te kemikalije iz vašeg tijela.

Svrha detoksa je pomoći poboljšati učinkovitost tih organa i pomoći zaštiti samih organa i promicati njihov oporavak. To je zato što, kao i kod bilo kojeg drugog organa, njihova neprekidna upotreba uzrokuje kvar stanice.

Detoks vam pomaže i u oporavku od vježbanja i gubitku masnoće tepodržavanju niza tjelesnih funkcija. Svakako uključite ove informacije kod radite svoj program prehrane.

Kako napraviti detoks vodu?

Detoks voda je voda koja se radi s brojnim voćem i povrćem koji mu daju zdrava svojstva. Sastojci detoksa mogu varirati. To znači da možete napraviti vodu od limuna, vodu od jagode ili cijeli niz nekih drugih okusa.

vitamin b komplex biotin
90 kapsula vitamina B za snažne živce i metabolizam energije

Jedna od najboljih stvari o detoks vodi je da ju možete kupiti već gotovu ili možete napraviti svoje vlastite. To ju čini jednostavnom i pristupačnom.

Možete jednostavno napraviti mješavinu detoks vode kombinirajući vaše najdraže voće ili povrće i ostaviti ih preko noći zajedno s vodom u staklenki. Također možete kupiti smjesu koja se može dodati u vodu kako biste uštedjeli vrijeme.

Prednosti vode za detoks trebaju biti jednake svim gore navedenim pogodnostima, ali mogu varirati ovisno o voću i povrću koje koristite.

Popularni domaći detoks vodeni recepti

Još jedna velika korist detoks vode je da se lako može miješati ili uzeti s bilo kojom vrstom obroka. Također je možete koristiti za kuhanje različitih namirnica.

Imajući to na umu, sastavili smo nekoliko receptura za vodu kako bismo vaš detoks učinili ugodnijim iskustvom.

grčko sjeme piskavica
Piskavica je dobro ljekovito sredstvo za rastvaranje sluzi, za liječenje čireva na želucu i crijevima te za proširenje pluća i tešku astmu, te jako dobra za dijabetes.

1. Limun, limeta i naranča

Ovaj jednostavan recept je ukusan i može se napraviti u trenu. Visoke razinevitamina C koje sadrže također će pomoći u borbi protiv upala i pomoćiimunološkom sustavu.

citrus - detoks

2. Mango i ananas

Ovaj egzotičniji izbor je također bogat s vitaminom C. Ali također ima neke B vitamine i bromelain, što također može biti korisno za razinu energije i imunološki sustav.

3. Menta, svježi krastavac i lubenica

Ovo je pomalo oštriji recept više za ljeto. Elektroliti u krastavcima i lubenici će vam pomoći zadržati hidrataciju dok hranjivi sastojci u menti pomažu nizu tjelesnih funkcija.

4. Jagoda i menta

Ova voćna mješavina izvrsna je kombinacija vitamina u jagodama i fitonutrijenata u menti od kojih će oboje pružiti snažan zdravstveni hit.

artičoka list
Kupite Artičoka kapsule klikom na sliku. Swanson healthy products.

Detoks vode su rastući trend u zdravlju i fitness krugovima zbog njihovih brzih učinaka i širokog raspona zdravstvenih benefita. Mogu imati pozitivan utjecaj na sve, od tjelovježbe i fitnesa do fizičkog i mentalnog zdravlja. Ako ne želite kupiti gotove detoks vode, domaća je izvrsna opcija.