Grožđice za energiju i bolju probavu

grožđice

Grožđice su najpopularniji član kategorije suhog voća. One se koriste naširoko u kuhinjama diljem svijeta (posebno u desertima), a također su omiljeni snack među sportašima.

Grožđice preveniraju od raka

Grožđice imaju visoke razine katehina koji je zaslužan za smanjenje karcinogena. Slobodni radikali su jedan od primarnih čimbenika koji dovode do rasta stanica raka, kao i tvari koje mogu poticati na metastaze. Stoga, konzumacija grožđica koje obiluju antioksidansima, može spriječiti rak od formiranja ili usporiti njegov napredak.

Smanjuju krvni pritisak

Nekoliko istraživanja je pokazalo pozitivnu korelaciju između smanjenja krvnog pritiska i konzumiranja grožđa. Mnoge hranjive tvari iz grožđica su korisne, ali stručnjaci vjeruju da je visoka razina kalija u grožđicama najzaslužnija za smanjenje krvnog pritiska. Kalij pomaže u smanjenju napetosti krvnih žila te se također smatra da utječe na biokemiju krvnih žila i smanjuje njihovu ukočenost, što također smanjuje hipertenziju.

Grožđice pomažu kod dijabetesa

U brojnim studijama potvrđeno je da grožđice pomažu u regulaciji šećera u krvi. Grožđice također pomažu regulirati oslobađanje leptina i grelina, hormona koji su odgovorni za glad i osjećaj sitosti, što dodatno poboljšava izglede za živite udobno s dijabetesom!

Značajne su za lošu probavu

Grožđice su bogate vlaknima koja pomažu u “čišćenju” i regulaciji probavnog trakta. One upijaju vodu i imaju laksativni učinak koji ublažava zatvor.

pekmez od grožđa
Tradicionalni Pekmez od Grožđa, pakovanje 450gr Grožđe pomaže u izgradnji krvnih stanica,daje energiju tijelu i poboljšava apetit.

Pomažu da dobijete na težini na zdrav način

Grožđice su vrlo dobar izbor hrane ako vam je cilj dobiti na težini. One sadrže dosta fruktoze i glukoze, ali i mnogo potencijalne energije. Grožđice čine idealni dio prehrane za sportaše koji trebaju snažne pojačivače energije ili za one koji se žele na zdrav način udebljati.

Njihova uloga zdravog dodatka prehrani dodatno je istaknuta zbog mnogih vitamina, aminokiselina i minerala, poput selena i fosfora, koji olakšavaju apsorpciju drugih hranjivih tvari i proteina u tijelu.

Grožđice pomažu kod anemije

Grožđice sadrže znatnu količinu željeza koji direktno pomaže u liječenju anemije. One također sadrže vitamine B kompleksa koji su neophodni za formiranje ćelija krvi. Visok sadržaj bakra u grožđicama pomaže u stvaranju crvenih krvnih stanica.

Poboljšavaju zdravlje očiju

Grožđice sadrže fitonutrijente koji su vrlo dobri za zdravlje očiju. Oni štite oči od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima (oksidansi), u obliku makularne degeneracije, slabljenja vida i katarakte. Osim svojim antioksidativnim svojstvima, grožđice sadrže značajne količine vitamina A, beta karotena i A karotenoida, koji su neophodni za dobro zdravlje oka.

Grožđice pomažu kod seksualne disfunkcije

Grožđice stimuliraju libido i induciraju uzbuđenost, prvenstveno zbog prisutnosti aminokiseline arginin, koja se koristi u liječenju erektilne disfunkcije. Arginin također povećava razinu pokretljivosti spermija, a može i povećati šanse začeća.

Pomažu zdravlju kosti

Kalcij, koji je glavni element naših kosti, prisutan je u grožđicama. One također sadrže značajne količine bora, koji je od vitalnog značaja za pravilno formiranje kostiju i učinkovitu apsorpciju kalcija. Bor je posebno koristan u sprječavanju osteoporoze. Grožđice će također očuvati i zdravlje vaših zubi.

egipatsko ulje crnog kima čurokota
Uz pomoć crnog kima imunološki sustav koji je ispao iz ravnoteže ponovo se harmonizira i na prirodan način postiže optimum. Crni kim prekida bolesne imunološke reakcije koje mogu biti uzrok mnogih hroničnih oboljenja (alergija, psorijaza, reumatoidni arthritis,astma)