Hrana koja povećava libido

libido ishrana hrana

Dobar seksualni život nije stvar slučajnosti. To zahtijeva malo pomoći, što znači uravnoteženu prehranu i hranjive tvari u kombinaciji s redovitim i umjerenim vježbanja. Ne može se zanemariti činjenica da postoje određene hranjive tvari koje imaju moć da regulira razinu spolnih hormona u vašem tijelu, a neke čak mogu pomoći da zaštitite svoj reproduktivni sistem od potencijalno štetnih učinaka, poput infekcije ili bolesti.

Slijedi 11 namirnica koje će značajno povećati vaš seksualni apetit i libido:

Celer

Celer vjerovatno nije prva hrana na koju pomislite u vezi sa seksom, ali je fantastičan izvor za seeksualnu stimulaciju. On sadrži androsterone, bezmirisne hormone otpuštene kroz muški znoj koji uzbuđuje ženu.

Sirove školjke (ostrige)

Jedan od klasičnih afrodizijaka. Imaju veliku količinu cinka, što povećava proizvodnju sperme i testosterona. Također sadrže dopamin, hormon koji povećava libido. Uz to, proces razbijanja školjke je erotičan, kojeg možete uključiti u predigru, jedno drugo da hranite. To bi vam trebalo poboljšati raspoloženje.

maka kapsule

Banane

Banane sadrže bromelain enzim, za kojeg se smatra da povećava libido i potenciju kod muškaraca. Uz to, dobar su izvor kalija i vitamina B kao što je riboflavin, koji povećava nivoe tjelesne energije.

Avokado

Asteci su drvo avokada zvali „ahuacatl“ ili drvo testisa. Iako izgledom mnoge podsjećaju na taj dio tijela, sadrže visoke razine folne kiseline, koja pomaže metabolizmu proteina, pružajući  vam više energije. Također sadrže vitamin B6 (sastojak koji povećava proizvodnju muških hormona) i kalij (koji pomaže u regulaciji štitne žlijezde kod žena), dva elementa koja pomažu u povećanju libida kod oba spola.

Bademi – orašasto voće

Bademi su glavni izvor esencijalnih masnih kiselina. Od vitalnog su značaja jer daju materijal za zdravu produkciju hormona. Uz to, miris badema navodno budi strast kod žena.

Mango, breskve i jagode

Šta može biti više zabavno od zarijevanja zuba u meko, ljepljivo i slatko voće? Vjerovatno to isto neposredno pred seksualni odnos. Svi navedeni plodovi voća, njihovi oblici, tekstura  i sočnost erotski sugestivni i mogu biti zabavni tokom predigre.

Jaja

Iako ne najsenzualnija namirnica, jaja su bogata vitaminom B6 i B5. Oni pomažu balansiraju nivoa hormona i u borbi sa stresom; što su dvije najvažnije stvari za zdrav libido. Jaja su simbol plodnosti i ponovnog rađanja. Neki ljudi pojedu sirovo kokošije jaje (što nije preporuka zbog mogućnosti da dobijete salmonelu) neposredno pred seksualni odnos da bi povećali libido na najveći nivo. No, sva ptičija i riblja jaja sadrže B6 i B5 vitamine.

Jetrica

Dobar izvor glutamina – stanično gorivo za imunološki sistem – jetrica zaista može povećati usporeni libido. Nije najseksi od svih hrana, ali ako to dodate osnovnoj prehrani, vaše tijelo i dama će biti zahvalni.

tribulus prah vijagra
Prirodna Vijagra, tribulus prah za plodnost i potenciju.

Smokve

Sadrže mnogo aminokiselina, za koje se smatra da povećavaju libido. Također mogu poboljšati seksualnu izdržljivost. Nadalje, oblik svježe smokve i sladak, sočan okus su dva materijalna aspekta koja su izuzetno ugodna za ljudska osjetila.

Bijeli luk

Istina, kasnije će vam biti potrebno mnogo peperminta dobar zadah, ali će vrijediti. Bijeli luk sadrži alicin, sastojak koji pospješuje protok krvi u seksualne organe. Kao takav, vrlo je efikasan u povećanju libida. Ako vam smeta miris, i jednostavno ne možete uzimati bijeli luk, uvijek postoje kapsule bijelog luka da nadomjeste.

Čokolada

Čokolada također sadrži teobromin – alkaloid- koji je vrlo sličan kofeinu. Također sadrži feniletilamin, za kojeg smatraju da proizvodi osjećaj „zaljubljenosti“. Kad vam žena govori o osjećaju kojeg čokolada na nju ostavlja, postoji nauka iza toga. Uz to, tamna čokolada ima veliku količinu antioksidansa, koji su dobri za tijelo, pomažu da se održi imunološki sistem.