Kašika meda s čurokotom svako jutro je melem za ljudski organizam

med sa čurekotom crni kim

Sjemenke čurokota koristile su se godinama u tradicionalnim medicinama Dalekog istoka,

Indije i Sjeverne Afrike. Čurokot u narodu često nazivaju začinom s hiljadu ljekovitih

med sa čuroktom
Med sa čurokotom smanjuje nivo šećera, holesterola i triglicerida u krvi. Normalizira krvni pritisak, sprečava nastanak arterioskleroze i olakšava reumatske tegobe

svojstava koji liječi sve osim smrti. Ovaj začin su tek u skorije vrijeme otkrili ljekari alternativne medicine, imunolozi i farmaceuti.

Kada čurokot pomiješate s medom, dobit ćete melem za organizam koji je učinkovit u jačanju imunološkog sistema i tretmanu mnogih bolesti.

Med s čurokotom smanjuje povišen krvni pritisak i time doprinosi zdravom funkcionisanju kardiovaskularnog sistema, doprinosi zdravlju pluća i gornjeg raspiratornog sistema, a pokazao se kao vrlo učinkovit kod liječenja astme i bronhitisa. Med s čurokotom koristi se i kod liječenja bolesnih bubrega te psorijaze kod djece.

Odličan je i za liječenje akni, alergija, nadimanja, stomačnih tegoba, celulita, prehlade, bolova u zglobovima, upale desni te nedostatka koncentracije. Čurokot se u alternativnoj medicini koristi i za liječenje impotentnosti i teških oblika neplodnosti.

Ljekovitu smjesu meda i čurokota vrlo jednostavno možete napraviti sami, a dovoljno je da zdrobite sjemenke čurokota i pomiješate ih s prirodnim medom.

Preporučuje se kozumiranje od jedne do dvije male kašike meda s čurokotom svako jutro, na prazan stomak ili prije obroka. Ovaj med mora se konzumirati drvenom ili plastičnom kašikom. Ukoliko vam je smjesa jaka, možete je zaliti šoljicom nekog toplog napitka.

ulje čurokota
Ulje crnog kima naročito je delotvorno protiv alergija, astme i drugih respiratornih oboljenja, probavnih problema, dijabetesa, holesterola, gripa i prehlada
egipatsko ulje crnog kima čurokota
Najbolje iz prirode za jačanje imuniteta i sprečavanje napada virusa, bakterija i alergena.Uz pomoć crnog kima imunološki sustav koji je ispao iz ravnoteže ponovo se harmonizira i na prirodan način postiže optimum. Crni kim prekida bolesne imunološke reakcije koje mogu biti uzrok mnogih hroničnih oboljenja (alergija, psorijaza, reumatoidni arthritis,astma)