Laneno ulje i njegov ljekoviti učinak za Vaš organizam

Laneno ulje će vas jednostavno preporoditi

Laneno ulje se u zadnje vrijeme sve više otkriva kao istinski zdrava i blagotvorna namirnica te svakako zaslužuje svoje mjesto u samom vrhu najzdravijih namirnica. Zbog prave poplave znanstvenih studija koje potvrđuju blagotvoran utjecaj omega-3 masnih kiselina na zdravlje, laneno ulje je iz hladnjaka nekolicine entuzijasta koji se zdravo hrane došlo do položaja cijenjene namirnice koju znanstvenici svima preporučaju.

Osim što je vrhunski izvor omega-3 masnih kiselina, laneno ulje je i dobar izvor omega-6 masne kiseline, odnosno linolne kiseline (LK). Suncokretovo, šafranovo i sezamovo ulje imaju više omega-6 masnih kiselina, ali uopće ne sadrže omega-3 masne kiseline. Laneno ulje sadrži oko 65% omega-3 masne kiseline (alfa linolenska kiselina – ALK).

Ipak, iznimno je važno znati kako koristiti laneno ulje pa vam Tvornica zdrave hrane donosi nekoliko savjeta.

Nemojte koristiti laneno ulje za kuhanje. Ulja bogata esencijalnim masnim kiselinama nisu dobra za kuhanje. Visoka temperatura čak može te zdrave masnoće pretvoriti u štetne. Laneno uljedodajte hrani nakon kuhanja ili pri posluživanju.

Lan ima mnogo vrlina, ali ima i jednu manu: brzo postiže točku vrenja i brzo postane užeglo. Da biste spriječili kvarenje: Laneno ulje držite u hladnjaku, u boci čvrsto zatvorenoj poklopcem. Čim više smanjite izloženost ulja toplini, svjetlosti i zraku.

Uzimate li laneno ulje s hranom, možete čak povećati prehrambenu vrijednost drugih namirnica. Istraživanja pokazuju da dodavanje lanenog ulja u hranu bogatu sulfatnim aminokiselinama kao šo su fermentirani mliječni proizvodi (npr. jogurt), povrće iz porodice kupusnjača te proteini morskih plodova i soje, pomaže esencijalnim masnim kiselinama da se ugrade u stanične membrane. Pomiješano s jogurtom, laneno ulje postaje emulzija te ga tijelo može bolje probaviti i iskoristiti.

Laneno ulje je najdjelotvornije kada ga se uzima s antioksidantima kao što su vitamin E i karoten te nekim drugim tvarima, npr. vitaminom B6 i magnezijem. Već jedna žlica lanenog ulja dnevno može biti od velike pomoći općem zdravlju vašeg organizma.

Laneno ulje vrlo je efikasno i pri korištenju za vanjsku primjenu, nanošenjem na kožu. Koristi se za zacjeljivanje ožiljaka (ne nanositi na otvorene rane), kod opeklina, upala, ekcema, psorijaze, kožnih osipa.

Popis vrijednosti ulja lana stvarno je dugačak i stoga se treba naći na vašem popisu za kupovinu namirnica.

Naručite Laneno ulje od 250ml na Vašu kućnu adresu na tel:061858412