Maja Volk preporučuje koju hranu djeca treba da jedu: RODITELJI, ISPRAVITE GREŠKE!

hranu djeca

Maja Volk preporučuje koju hranu deca treba da jedu: RODITELJI, ISPRAVITE GREŠKE!

Ljubiteljka sirove hrane objašnjava kako treba da izgleda jedan dnevni meni svakog tinedžera.

Može se reći da su današnja deca žrtve loše ishrane sa mnogo masti, gaziranih pića, slanih grickalica i slatkiša, a sve to dovodi do slabljenja imunog sistema i dobijanja ponekad i ozbiljnih bolesti.

Razni su načini kojima deca mogu da ojačaju svoj imunitet, a dramaturg, fado muzičarka, književnica i ljubiteljka sirove hrane, Maja Volk, nudi jedan od njih.

Kako je uspela da se izbori sa rakom grla, odlučila je da recepte za zdrav i dug život podeli sa javnošću, objavljivanjem svojih knjiga – “Sirovi život ili kako početi početak”, “Živa hrana – za živu decu i živahne roditelje”, “100 pitanja i 100 odgovora” i mnoge druge.

kokosovo ulje
KOKOSOVO ULJE ekstra djevičansko, nabavite OVDJE

Da su “kotlići u paklu, a da u raju nema kuvanja” smatra notornom istinom, što potkrepljuje činjenicom iz knjige Postanja (Biblija) u kojoj piše da nas hrane semenke i plodovi sa drveta i biljaka. Maja danas živi u raju i šporet ne koristi.

Kako izričito navodi, roditelji su krivi za nezdrave navike svoje dece, jer oni treba da im objasne kada i u kojoj meri treba da unose gazirane sokove i brzu hranu. Knjigom “Živa hrana – za živu decu i živahne roditelje” htela je da podigne svest o ishrani na bazi sirove hrane, u želji da njihovu lošu prehrambenu naviku promeni.

Kako treba da izgleda obrok namenjen deci?

– Za doručak treba da jedu voće ili ono u obliku smutija, pa tako neka u blenderu smućkaju pomorandžu, bananu, jabuku, šargarepu i vodu i neka to popiju. Za užinu treba jesti banane, koje su sjajne za mozak i koncentraciju ili mogu jesti semenke suncokreta, bademe ili orase. Ručak neka bude obilan saladni obrok u bojama, sa limunom, maslinovim uljem, kukuruzom i graškom. Slično je i za večeru.

S obrizom da nutricionisti savetuju da dečja ishrana treba da bude bogata mnogim raznovrsnim vitaminima jer se tada njihovo telo izgrađuje, koliko je sirova  hrana dobra i poželjna za tinejdžerski organizam?