Muče vas proljetne prehlade? Đumbir, češnjak i ulje crnog kima će pomoći

Šrmcate, kišete, curi vam nos i više nemate ideje kako si pomoći? Pobijedite prehladu na prirodan način i uz pomoć kiselog kupusa, bijelog luka, đumbira i ulja crnog kima ojačajte imunitet.

Češnjak/Bijeli Luk je lijek za sve bolesti

Bijeli luk je poznat već dugo vremena u povijesti zbog svojih golemih zdravstvenih prednosti. Bijeli Luk je bogat mineralima u tragovima kao što su željezo, bakar, selen, cink, sumpor i magnezij. Također je bogat esencijalnim vitaminima i aminokiselinama što dodatno uvećava njegovo značenje.

Nauka je potvrdila da ima antivirusna, antibakterijska i fungicidna svojstva. Snažan je antioksidans i jača imunitet… Naučna istraživanja pokazuju da je dobar pri liječenju dijabetesa, raka i bolesti srca. Snižava loš holesterol i krvni pritisak te sprečava moždani udar.

Kiseli kupus – odličan čistač organizma

Kupus je namirnica čiji su postupak kiseljenja prvi otkrili stari Slaveni i u nasljeđe nam prenijeli zlatnu riznicu vitamina C te obilje minerala i vrijednih sastojaka koji tjeraju sve bolesti. Odličan je čistač organizma pa ga i nutricionisti obvezno preporučuju uz svinjsko meso. Diuretik je, štiti od opasnih bolesti, sprečava starenje, a rasol pomaže rad žuči i snižava šećer.

Đumbir za inhalaciju

med sa đumbirom i cimetom
MED Imuno Đumbir & Cimet Prirodni preparat za jačanje imuniteta

Zahvaljujući protuupalnim svojstvima đumbir može pomoći kod boli u zglobovima i mišićima jer djeluje kao analgetik. Neke novije studije čak tvrde da može ublažiti simptome artritisa.Kod problema dišnog sustava, alergija, prehlada ili kašlja đumbir može biti koristan za poboljšanje prohodnosti dišnih puteva ublaživanjem simptoma stimulacijom sluznice. Napravite čaj od đumbira za inhalaciju.

Odličan eliksir protiv prehlade s đumbirom, medom i limunom

 

Ulje crnog kimaulje egipatskog crnog kima

Ulje crnog kima smatra se “tonikom” za cijeli naš organizam, a pogotovo za imunološki sustav, a ima i protubakterijsko i antiseptičko djelovanje. Uz to, ulje crnog kima je i jedan od najpopularnijih prirodnih atihistaminika.