Muči vas nesanica? Ovi će savjeti omogućiti slatke snove

nesanica nespavanje nesanica spavanje

Žene češće pate od nesanice od muškaraca. Poremećaj se javlja u bilo kojoj životnoj dobi, iako je češća kod starijih osoba.

Uzroci nesanice su pojačani stres, depresija, niska primanja, noćni rad, i čak sjedilački način života.

Držite se rasporeda svaki dan: Navečer krenite u krevet u isto vrijeme i budite se u jutro u isto vrijeme. Nije obavezno spavati osam sati, to je tako općenito pravilo, u pet sati se možete naspavati jednako kvalitetno.

Ne spavajte preko dana, osim ako je i to dio vaše rutine. Ako je tako, odmorite se, ali

brahmi ulje
Muče vas nesanica, depresija, stres, mentalni zamor, tjeskoba, napetost i brige? Vrijeme je za brahmi ulje!

također svaki dan u isto vrijeme.

Pijete tri kave na dan? Vi ste zdrava osoba, znanost tvrdi

Pola sata prije spavanja krenite s pripremama: Obavite sve što ste namjeravali, izbjegavajte aktivnosti poput čišćenja kuće, gledanja televizije, a i izbjegavajte razmišljanja o danu iza i ispred vas.

Uklonite elektronske naprave iz sobe: Tv, kompjutor, radio moraju biti ugašeni, a prostorija u kojoj spavate mora biti prozračena i tamna.

Nakon 14 sati nemojte piti kavu, jer organizmu je potrebno vremena za razgradnju, što može uzrokovati nesanicu.

Kamilica je, uz zeleni čaj, možda jedan od najkonzumiranijih čajeva diljem svijeta, a osim što je dobra za probavu, kamilica smiruje i pomaže da se opustimo, te zbog toga i da lakše zaspimo. Kada vas uhvati nesanica, pokušajte si spremiti šalica čaja od kamilice te uživajte u osjećaju smirenja.

Znanost potvrdila: Topla kupka može smiriti upale i pobijediti stres

Dajte šansu specijaliziranim snimkama za spavanje koje imaju umirujući učinak, sličan onome koji pruža vježbanje joge ili meditiranje. Lagana glazba može vaše moždane valove dovesti u alfa stanje, koje je povezano s dubokom relaksacijom koja nam se obično događa prije spavanja. Tako ćete i ublažiti tjeskobu.

Nemojte ništa jesti prije počinka kako ne biste ostali budni zbog probavnih tegoba, a jednako tako ograničite unos vode i druge tekućine. Suprotno biste mogli češće posjećivati kupaonicu usred noći zbog “zova prirode”.

smirenje opuštanje stres biorelax
BioRelax tinktura za smirenje i opuštanje, nesanicu i miran san je biljni preparat koji ima antistresno djelovanje.