Nikada nemojte ponovo zagrijavati ovih 6 namirnica

namirnice podgrijavati

Mnogi od nas su navikli zagrijavati hranu i konzumirati ju drugi ili treći put. Postoje namirnice koje se mogu konzumirati nakon zagrijavanja, ali postoje i neke koje mogu puno naštetiti našem organizmu nakon zagrijavanja.

HRANA KOJU NIKADA NE SMIJEMO ZAGRIJAVATI I JESTI PONOVO:

  1. ŠPINAT: Stvarno nije dobro da se špinat podgrijava, nikada ne biste trebali to raditi. Preporuča ga se jesti odmah nakon njegove pripreme. Zašto? Špinat sadrži veliku količinu nitrata koji se pretvaraju u nitrite kada ga zagrijavate. To znači da je špinat nakon zagrijavanja kancerogen za vaše tijelo.
  2. CELER: Celer se uglavnom koristi za pripremu juhe. Celer sadrži nitrate kao špinat, što znači da kada se zagrije, nitrati se pretvaraju u nitrite. Bolje je maknuti celer iz juhe ako ju želite zagrijati, ista stvar je s mrkvom.
  3. KRUMPIR: Krumpir ima mnogo korisnih svojstava, što ga čini vrlo dobrim za vaše zdravlje, ali ako ga ostavite na dan ili dva u frižideru, on može izgubiti ta svojstva i svoju prehrambenu kvalitetu. Ako se to dogodi, on može biti vrlo opasan za tijelo, uopće nije koristan.
  4. JAJA: Jaja mogu biti smrtonosna ako ih zagrijavate u bilo kojoj varijanti kao i jela koja ste pripremali sa jajima. Jaja koja su bila u frižideru i mogu se malo podgrijati jedino su kuhana jaja u ljusci.
  5. PILETINA: Ako jedete piletinu sljedećeg dana, nakon pripremanja, to je izuzetno opasno. Mogu se dogoditi neke probavne probleme, jer struktura proteina se mijenja sljedeći dan. To je vrlo važno jer piletina sadrži mnogo više proteina od crvenog mesa. Preporuča se jesti piletinu hladnom.
  6. GLJIVE: Gljive su najopasnija hrana kad ih ponovno zagrijavate. Preporučljivo je jesti ih odmah nakon što ih pripremite. Ako ih jedete sljedeći dan, budite sigurni da ih jedete hladne. Zagrijavanje gljiva može vam stvoriti probavne problemi, čak i neke srčane probleme.
fenugreek piskavica sjeme
Grčko sjeme ili Piskavica je najbolji tonik i lijek za probavu i probavne tegobe. Koristi se jednostavno tako što se sjeme samelje i jedna kašičica sa čašom jogurta popije. Naručite klikom na sliku.

 

Aloe Vera gel
Aloe Vera gel, najbolje od prirode za čićenje probavnog sistema od svih napada mikroorganizama, i regeneraciju tkiva. Želite dodatne informacije o Aloe Vera gelu? Pošaljite nam poruku klikom na ovu sliku.