OMEGA-3 NAMIRNICE

omega

Omega-3 masne kiseline hrana su za mozak, ali i za cjelokupni organizam- od kardiovaskularnog zdravlja do nižeg krvnog tlaka i gubitka masnog tkiva. 4 grama ovih dobrih masti preporučljivi su za dnevni unos stoga saznajte koje namirnice imaju najviše omege-3.

Lanene sjemenke 

Iznimno visoka razina omega-3 masnih kiselina u ovoj namirnici smanjuje razinu lošeg kolesterola odnosno LDL-a koji se veže uz srčane bolesti, pretilost, dijabetes i metaboličke sindrome.  Ako jačinu lanenih sjemenki preračunavamo u brojke, dovoljno je napisati da u 100g sadrže čak 22 grama omega-3 masnih kiselina.

Ne morate uvijek konzumirati samo lanene sjemenke. Laneno ulje također je izvrstan izvor omega-3 masnih kiselina. Laneno ulje provjerite i kupite ovdje.

uljeračića krill oil
Naše kapsule od 500 mg Superba™ulja krila podmiruju dnevnu potrebu za Omega 3 masnim kiselinama jer sadrže 110 mg Omega 3 masnih kiselina

Chia sjemenke 

Chia sjemenkama se pripisuje niz pozitivnih utjecaja na zdravlje, među kojima su snižavanje razine šećera u krvi, poboljšanje zdravlja krvnih žila, pozitivan utjecaj na probavu i čišćenje crijeva, jačanje zuba i kostiju, opskrba tijela kvalitetnim bjelančevinama, pomoć pri mršavljenju i pozitivan utjecaj na san. One u 100 grama imaju močnih 17,5 grama omege-3. Recepte s Chia sjemenkama pročitajte u tekstovima na našoj web stranici Biotika.

Losos

Losos je visokovrijedna namirnica koju je moguće pronaći u sirovom i dimljenom obliku. Sirova riba, po mogućnosti divlja, a ne uzgojena je pravo nutritivno bogatstvo. Losos ima pozitivan utjecaj na vaše kosti, mišiće i zglobove, ubrzava metabolizam i pridonosi proizvodnji kolagena u koži koji će joj pružiti mladoliki izgled.

Grah i soja

Nije lan jedini izvor. Jedna zdjelica soje ili graha zadovoljit će polovinu vaših dnevnih potreba za omega-3 masitma. Ipak, soja ima mnogo kvalitetnije omega-3 kiseline nego grah, zato je i preporučljivija.

Orah

Orah je visokovrijedna namirnica koja sadrži 65% masti, 15% proteina i 13,7% ugljikohidrata. Bogat je vitaminima, mineralima i zdravim mastima, a njegova ovojnica koja mu daje gorkast okus, sadrži specifične mikronutrijente koji štite organizam od metaboličkog sindroma, bolesti kardiovaskularnog sustava i dijabetesa tipa 2. Šaka oraha na dan značajno će pridonijeti vašem zdravlju i unosu omega-3 masnih kiselina.

artičoka list
Kupite Artičoka kapsule klikom na sliku. Swanson healthy products.
med chia čija sjemenke
Med sa Čija sjemenkama, za zdravu probavu i mršavljenje.