Saznajte zašto su suhe marelice dobre za vaše zdravlje

suhe kajsije marelice

Marelice su odavno prepoznate kao iznimne namirnice koje doprinose poboljšanju cjelokupnog zdravlja. No, jeste li znali da sušene marelice imaju više hranjivih tvari i nose više zdravstvenih prednosti od svježih?

Prednosti suhih marelica proizlaze iz činjenice da proces sušenja ne oštećuje plod i ne mijenja ili umanjuje njegov hranjivi sastav.

Suhe marelice su vrlo cijenjene i tražene zbog visokog sadržaja beta-karotena, koji je odgovoran za formiranje vitamina A. Beta-karoten pomaže osigurati dobar vid i zaštitu od uobičajenih uzroka oštećenja vida. Ljudi koji redovito uzimaju prirodnu dozu vitamina A su otporniji na razna pogoršanja vida.

Ulje koštice kajsije – kapi za bolji život
Ulje koštice kajsije sadrži visok nivo laetrila koji zdravim ćelijama služi kao energetski izvor, dok se u kancerogenim ćelijama laetril raspada i dijeluje antikancerogeno

Uz beta-karoten, suhe kajsije još sadrže željezo, kalcij, kalij, fosfor ivitamin C.

Kalcij pomaže u izgradnji jakih kostiju, Vitamin C je odlično sredstvo za jačanje imunološkog sustava, a željezo je bitno u zdravom formiranju hemoglobina koji omogućuje prijenos kisika do organa. Redovna doza od tih nutrijenata pomaže tijelu da se očisti i svakodnevno obnovi tako da vaši organi mogu nastaviti nesmetano obavljati svoje funkcije.

Osim gore navedenog, suhe marelice pomažu i kod još jednog problema. Naime, one su odličan prirodni lijek za problem zatvora loše probave. Marelice također sprječavaju bolesti kože te čak pomažu i u smanjenju masnih naslaga za zdraviji, vitkiji izgled.

Uvijek birajte organske suhe kajsije umjesto onih umjetno tretiranih.

Suhe kajsije, poput svih drugih vrsta sušenog voća, imaju dosta kalorija i mnogo šećera, stoga ako želite iskusiti sve njihove benefite za zdravlje, jedite ih umjereno.