Studija: Preskakanjem doručka ćete vjerojatno dobiti na težini

doručak breakfast

NEW YORK, 23. travnja (Xinhua) — Preskakanjem doručka ćete vjerojatno dobiti na težini i imati širi struk, pokazala je studija iz SAD-a objavljena nedavno na Internetu.

Studija, koju je predvodio Kevin Smith iz klinike Mayo u Sjedinjenim Američkim Državama, je pokazala kako je 26,7% ljudi koji preskaču doručak pretilo, uspoređujući s 10,9% među onima koji ga često jedu.

Osim toga, oni koji nikada ne jedu doručak su sami prijavili najveći dobitak na težini kroz proteklih nekoliko godina, stoji u studiji naslovljenoj “Učestalost konzumacije doručka, pretilost i dobitak težine.”

Studija je pratile navike doručkovanja 347 osoba od 2005 do 2017. Ispitanicima, u dobi od 18 do 87 godina, je mjerena visina, težina, te obujam struka i bokova.

Sudionici, koji su trebali imati jednaku rutinu doručkovanja kroz dvije ili više godina, su prijavljivali učestalost doručkovanja. Označeni su sa “rijedak” ako su doručkovali jedan do četiri puta tjedno i “čest” ako su ga uzimali pet do sedam puta tjedno.

Studija je također pokazalo kako oni koji su preskakali doručak imaju prosječan obujam struka od 97,5 centimetara, 9,8 cm veći od onih koji su ga uzimali pet do sedam puta tjedno, čak i ako uzmemo u oobzir dob, spol i tjelesnu masu.

glucomannan glukomannan

“Rijetka konzumacija doručka je povezana s naznakama središnje pretilosti i dobitka na težini, a takva povezanost je očiglednija kod pojedinaca koji nikada ne jedu doručak,” pokazala je studija.

“Naši nalazi na zdravim odraslim osobama se slažu sa našim zapažanjima kod mladih, potvrđujući koncept da je redovita konzumacija ovog obroka važan i neovisan čimbenik zdrave tjelesne težine u svakoj dobi,” dodaje se.

glucomannan glukomanan
Prirodni preparat broj 1 u Njemačkoj za zdravo mršavljenje.