Ukusna i jako zdrava kašica za bebe

kašica za bebe, tikva kruška

Ova neobična kašica jako je zdrava, jednostavno se priprema i ukusna je. Već danas nabavite sastojke i pripremite kašicu za vaše najmlađe članove porodice.

Tikva, poput slatkog krumpira, jedna je od neobičnih namirnica koja je zapravo idealna za pripremanje bebinih kašica. Pošto bebe vole slatkast okus, tikvu možete kombinirati i sa voćem – u ovom slučaju to je kruška.

Donosimo odličan recept za pripremu kašice od krušaka i tikve. Kašica je prilagođena za bebe sa navršenih 6. mjeseci.

Maja Volk preporučuje koju hranu djeca treba da jedu: RODITELJI, ISPRAVITE GREŠKE!

Pozitivne strane tikve su da se veoma lako probavlja i rijetko izaziva alergije. Odličan je izvor betakarotena, vitamina C i E. Kako biste sačuvali važne hranjive sastojke, ovakve vrste kašica možete pripremati na pari.

Sastojci potrebni za pripremu su: 1 srednja tikva (oko 450g) i 1 zrela  kruška. Ova količina je dovoljna za 6 porcija i pogodna je za zamrzavanje.

Priprema kašice je jako jednostavna, slijedite upute: Ogulite tikvu, rasijecite je na pola, uklonite sjemenke i nasjeckajte je na komadiće. Kuhajte na pari oko 12 minuta. Ogulite i nasjeckajte krušku, zatim je dodajte tikvi i nastavite kuhati još 5 minuta ili dok tikva ne omekša. Na kraju sve smiksajte u kašicu.

djeca imunitet prehlade gripa
Ojačajte imunitet kod djece ovim savjetima!