Upala mjehura – prirodna rješenja.

Žene su podložnije infekcijama mokraćnih puteva koje se najčešće javljaju u hladnije doba godine. Tegobe i bolovi koji prate upalu mogu biti vrlo jaki i neugodni, pa je važno pronaći rješenje koje će ih umanjiti.

Potreba za mokrenjem tijekom upale je češća i snažnija, a jako peckanje i žarenje javljaju se prilikom svakog mokrenja. Upalu ponekad prati i snažan, bolan pritisak u donjem dijelu trbuha.

Na prvi znak infekcije mjehura važno je piti velike količine pročišćene vode kako biste isprali bakterije iz mokraćnog mjehura. Ukoliko umjesto antibiotika želite isprobati neke prirodne načine u borbi protiv infekcije,ovo su neki od njih.

SOK OD BRUSNICE ILI BOROVNICE

Kada osjetite prve neugodne simptome, odmah posegnite za ovim napitcima. Oni sadrže spojeve koji će spriječiti bakterije poput E-coli da se “uhvate” za stjenke mjehura i mokraćnog kanala. Svakodnevno pijte dvije čaše od 250 ml 100 postotnog i nezaslađenog soka borovnice ili brusnice, sve dok se simptomi infekcije ne povuku.

čaj od brusnice
Čaj od Brusnice A kvaliteta. Proizvođač ZeinPharma Njemačka.

EKSTRAKT CRNOG RIBIZA

Listovi ribiza imaju blaga diuretska i laksativna svojstva, ali djeluju dobro i protiv upala i bolova te umiruju infekcije. Preporučuje se uzimanje 50 kapi u malo vode dva puta na dan, ujutro nakon buđenja i u rano poslijepodne.

ČAJ OD PERŠINA

Ukoliko imate zloglasnu Escherichiu coli, ovaj pripravak će sigurno umirti bol!

Priprema: Cijelu biljku peršina (korijen s lišćem) dobro operite, pa nakratko skuhajte u pola litre vode, dok lagano ne omekša. Procijedite i pijte topli ili mlako, 3 šalice na dan. Ako želite jači čaj, ostavite peršin u vodi desetak minuta. Ovaj napitak može biti gorak, pa ga zasladite s malo meda, a par kapi limunova soka obogatiti će okus. Čaj pijte dok je topao.

D-mannose

ČAJ OD KOPRIVE

Kopriva je najbolja biljka za čišćenje i poboljšanje krvi. Ublažava upale urinarnog trakta i stimulira rad crijeva.

Priprema: 2 čajne žličice suhoga lista prelijte s 2 dcl vrele vode. Pustite da odstoji 5-10 minuta, procijedite. Tijekom dana pijte 3 šalice svježe pripremljenog čaja.

ČAJ OD MASLAČKA

Kako ova biljka ima iznimna antibakterijska svojstva, ona se može koristiti u liječenju upala bubrega, mjehura te mokraćnih putova.

Priprema: 1 do 2 žličice osušenog korijena ili lista (ili mješavine) prelijte 2 dcl vrele vode, ostavite da odstoji 10 do 15 minuta, procijedite i pije 2-3 šalice dnevno.

ecoren
ECOREN ® MEDNI SIRUP Za bubrege i mokraćne kanale