Zašto su Čili i Kurkuma prirodni pain kileri?

chili čili papričice kurkuma

Što se tiče zdravlja, na planetu nema čovjeka koji nije osjetio neku vrstu boli u životu. Umjesto korištenja lijekova za ublažavanje boli, saznajte kako olakšati bol na jednostavan i prirodan način. Sve što trebate znati su čarobni sastojci koji djeluju kao analgetici i protuupalna sredstva. I najvažnija stvar, priroda ih nudi bezuvjetno.

Čili Papričice:

Sadrže salicilate kemijskih sastojaka koji olakšavaju bol i one imaju biljne sastojke koji osiguravaju smanjivanje boli kao aspirin.

Neki ljudi vole okus čili papričica, neki ne. Međutim, nitko se ne usuđuje sumnjati u medicinska svojstva čili papričica i to je glavni razlog zašto se čili papričica naširoko koristi u svakodnevnim obrocima. Čili paprika spriječava djelovanje tvari P, neurotransmitera koji je odgovoran za osjećaj boli.

Mnogo je medicinskih istraživanja pokazalo korisnu uporabu čili papričica, tako da je Američka organizacija za hranu i lijekove dopustila proizvodnju kreme na bazi čilija za liječenje artritisa, reumatizma i neuralgije. Također je učinkovit za tešku glavobolju.

Kurkuma:

kurkuma
Organska Kurkuma koja se upotrebljava kao začin i kao LIJEK.
Kurkuma sadrži posebnu moćnu supstancu kurkumin, što je nevjerojatan lijek protiv boli i upale. Može se koristiti umjesto nesteroidnih protuupalnih lijekova bez ikakvih štetnih utjecaja na tijelo. Otkriveno je da kurkumin zaustavlja tvar P za prijenos signala do mozga kada je prisutna bol. Osim toga, kurkumin sprečava upalu, čime se smanjuje aktivnost prostaglandina. Prosječni unos kurkuma iznosi 400-600 mg. tri puta dnevno.
kurkuma
Ulje Kurkume, cijela apoteka u jednoj bočici. Kliknite na sliku i poručite.