Zdravi i jednostavni napitak za početak dana

zdravi napitak
zdravi napitak

Stručnjaci kažu da je idealno dan započeti sa napitkom čaše tople vode i zbog cijelog niza jasnih razloga su potpuno upravu. Međutim, perfektno aktiviranje metabolizma može biti i dodatno poboljšano pri čemu između ostalog postoji mogućnost i uticanja i na samu liniju.

Radi se o kombinaciji, napitak tople vode i limuna, do koje je svakome jedostavno doći, a čije pijenje svakoga jutra djeluje kao odličan aktioksidans koji čisti jetru i tijelo od nagomilanih toksina, te potiče tijelo na mršanje.

Napitak dugovječnosti: Pomoći će Vam da doživite stotu

Voda sama po sebi je najidealniji napitak za prekid dugog perioda bez unosa hrane i pića, a ako je topla, tada neće sužavati krvne sudove i neće otežavati probavu ostatka hrane u probavnom sistemu. Limun s druge strane, poznat je kao bogat izvor vitamina C koji uz to pročišćuje i krv, te pomaže kod niza oboljenja.

U suštini, potrebno je jedan limun iscijediti u čašu, na to dodati toplu vodu, naravno bez dodatka šećera što je inače treći elemenat limunade, te nakon ispijanja na prazan stomak doručkovati pola sata kasnije dok se ostvari željeni efekat.

ecoren ecovit medni sirup ecopyn ecoren ecosan