Želite se u ponedjeljak probuditi odmorni? Iskoristite ove savjete…

odmorni naspavani probuditi

Bez zdrave hrane nema dobrog sna…

Gasite svjetla, gasite aparate, odlazite u krevet na vrijeme, ali ništa ne pomaže i ujutro se budite nervozni i umorni… Možda je vrijeme da dobro razmislite o tome što jedete i što ta hrana čini vašem snu.

Pokušajte već danas, prije odlaska u krevet, uvesti neke nove navike u život…

Pojedite mali obrok nekoliko sati prije odlaska u krevet. Glad vas može probuditi, pa nemojte ići u krevet praznog trbuha. Birajte male, zdrave obroke, poput zobene kaše ili žitarica s nemasnim mlijekom ili jogurtom..

biorelax biljne kapi za smirenje i nesanicu
BioRelax tinktura za smirenje i opuštanje, nesanicu i miran san je biljni preparat koji ima antistresno djelovanje.

Izbjegavajte velike, masne i začinjene obroke prije spavanja. Lagane grickalice su dozvoljene, ali previše hrane može uzrokovati fizičke poteškoće jednom kad legnete. Obilan obrok uvečer može uzrokovati nesanicu, kao i žgaravicu i fizičke poteškoće koje ometaju miran san.

Nemojte piti previše tekućine. Dizat ćete se stalno tijekom noći, a to baš ne zvuči kao ugodan san.

Izbjegavajte kofein. Kofein stimulira živčani sustav i onemogućava kontinuirani odmor. Izbjegavajte napitke s kofeinom najmanje osam sati prije počinka. Iako tijelo ne skladišti kofein, treba mu dosta vremena da taj stimulans u potpunosti ukloni iz organizma.

Izbjegavajte alkohol. Alkohol će vas u početku učiniti pospanima, ali na duži period sprječava san i često uzorkuje buđenje tijekom noći.