3 napitka koji regulišu rad hormona: Prirodni recepti!

prirodni balans napitci

Kad razmišljate o zdravlju hormona, šta vam prvo pada na pamet? Tablete? Ne bi trebalo, jer postoje efikasna prirodna sredstva. Tema uravnoteženog hormonskog zdravlja s godinama postaje sve aktuelnija. Dolaze na red skupi lijekovi i beskrajne konsultacije s ginekologom. Odmah pokušajte da spriječite potrebu za lijekovima koji regulišu hormonske promjene, do kojih dolazi vremenom!

peruanska maca maka gold

Ovo su tri prirodna recepta koji stabilizuju lučenje hormona:

Topla voda s limunom

Topla voda s limunom doprinosi smanjivanju težine, uklanja toksine iz organizma, poboljšava imunitet, stanje kože i varenje. Razlog tome je što limun utiče na hormon sitosti, leptin. Ukoliko leptin nije u ravnoteži, tijelo počinje da stvara masne naslage. Limun pomaže da se izbjegne dehidratacija i poboljšava varenje.

Recept: Veoma je jednostavan, iscijedite sok od pola limuna u čašu tople vode i ispijte odjednom. Jutro će vam bolje početi uz ovaj napitak.

Čaj od listova maline

Listovi maline se od davnina koristi za ojačavanje mišića materice. Naučna istraživanja potvrdila su da ova biljka blagotvorno utiče na rad hormona. Žene koje piju ovaj čaj tokom trudnoće, nemaju teškoća prilikom porođaja.

Recept je takođe jednostavan: prelijte jednu supenu kašiku listova maline. Mogu se koristiti i osušeni) sa 200 ml ključale vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Ovaj čaj nemojte piti pred spavanje, već bolje tokom dana.

Jedna od najboljih biljaka za vraćanje hormonalnog balansa je Peruanska Maka – čarobni prah sa vrhova planina Anda. Za više informacija pročitajte ovdje.

floravitex jajnici ciste policistični
Floravitex biljne kapi za hormonalni poremećaj kod žena.

Zlatno mlijeko

Zlatno mlijeko poboljšava imunitet i dovodi u ravnotežu nivo hormona u organizmu. Ovaj napitak zagrijava, osvježava i umiruje. Sastoji se od kurkume, kokosovog ulja i zaslađivača, koji čine korisnu kombinaciju za regulisanje hormona i uopšte blagotvorno utiče na organizam.

Ajurveda smatra kurkumu aktivnim začinom, koji poboljšava cirkulaciju i metabolizam estrogena.

Recept: U 200 ml vrućeg mlijeka dodati pola kafene kašičice kurkume i kašičicu kokosovog ulja. Možete dodati i med, po ukusu. Ovaj napitak je bolje piti uveče.

Ulje Noćurka je idealno riješenje za sve ženske probleme. Ulje žutog noćurka je najbogatiji prirodni izvor biološki aktivnog vitamina F koji obezbjeđuje esencijalne masne kiseline zadužene (između ostalog) za proizvodnju molekula prostaglandin, koji kontroliše menstrualni ciklus, reguliše hormonski balans i osnovne fiziološke potrebe kod žena. Za više informacija pročitajte i ovaj članak Prirodno rješenje za ženske probleme

Preporučujemo da jutro započnete toplom vodom s limunom, čaj od maline pijete u toku dana, a pred spavanje se počastite toplim zlatnim mlijekom.

kurkuma
Organska Kurkuma koja se upotrebljava kao začin i kao LIJEK. Poručiti možete na našoj facebook stranici ili pozivom na broj 061174147