Kokosovo ulje za regulaciju stolice

Imate problema sa probavom ili zatvorom? Posebno u vrijeme godišnjih odmora, mnogi ljudi pate od zatvora zbog promjene klime. Uzroci mogu biti i druge prirode, poput nedovoljnog unosa tečnosti ili vlakana u organizam, kao i nedovoljnog kretanja. Od zatvora često pate i trudnice, a to je također i jedna od reakcija na stresne situacije. Farmaceutske kompanije razvile su različite lijekove koji pomažu u otklanjanju ovog problema, međutim rješenja su privremena. Nudimo vam prirodno rješenje!

Kokosovo ulje jedan je od prirodnih proizvoda koji mogu spriječiti i ublažiti zatvor. Farmaceutski proizvodi u vidu pilula ili čajeva koji imaju laksativna dejstva samo su privremeno rješenje za vaš problem. Očiste vaša crijeva, ali problem ostaje. Kokosovo ulje ne samo da će vam pomoći da regulirate vašu stolicu, nego će vam obezbijediti dodatnu energiju, te pomoći pri gubljenju neželjenih kilograma.

Kokosovo ulje je sigurno i ne stvara masne naslage kao druga ulja. Čak pomaže u snižavanju holesterola. Koristite li kokosovo ulje, ne samo da ćete regulirati vašu stolicu, nego ćete poboljšati vaše zdravlje. Stoga savjetujemo da svakako uvrstite ovo ulje u vašu ishranu.

kokosovo ulje
KOKOSOVO ULJE organsko ekstra djevičansko

Kokosovo ulje, kao jedan od najboljih prirodnih izvora srednje masnih kiselina, stručnjaci stavljaju u rang sa majčinim mlijekom. Poboljšava metabolizam, te može pokrenuti proces mršanja. Uz to, masne kiseline iz kokosovog ulja poboljšavaju imunološki sistem i pomažu u borbi protiv infekcija, bakterija, i različitih bolesti. Kokosovo ulje djeluje antivirusno, antibakterijski i antigljivično.

Različite kulture diljem svijeta već hiljadama godina kokos koriste kao hranu i kao lijek.  Moderna medicina napokon je otkrila ono što je u mnogim civilizacijama poznato već godinama, a to je ljekovito svojstvo kokosa i njegovog ulja. Neke od bolesti kod kojih se preporučuje konzumiranje kokosovog ulja su: zatvor, bronhitis, kašalj, gripa, žutica, mučnina, šuga, zubobolja, menstrualni problemi, oticanje i upala, čir, infekcije mokraćnog sistema, upala pluća, herpes, hepatitis C, pelenski osip, dijabetes, pancreatitis, osteoporoza, ulcerozni colitis, Crohnova bolest, hemoroidi…

biocolon kapi, nervozan stomak, crijeva, kronova bolest, kolitis, probava
Biljne kapi za nervozan stomak, prirodno sredstvo za kolitis i narodni biljni preparat za ulcerozni kolitis i Kronovu bolest

Ukoliko patite od zatvora, uvrstite kokosovo ulje u vašu svakodnevnu ishranu. Ukusno je i odlično miriše. Ono je sigurno najbolji lijek za zatvor koji ste ikad probali. Ako ne možete nabaviti kokosovo ulje u obližnjoj trgovini, preporučujemo vam jednostavan recept za regulaciju stolice sa kokosovim brašnom:

Potrebni sastojci:

1 čaša jogurta
3 – 4 kafene žlice kokosovog brašna

U jednu čašu jogurta dodajte tri do četiri kafene kašičice kokosovog brašna i popijte na prazan stomak. Ovo je takođe odličan lijek za regulaciju probave i dobra zamjena za kokosovo ulje.

biohemorrhoids hemoroidi
Izvanredan prirodni lijek za krvarenje hemoroida i šuljeva