Namirnice koje ubrzavaju metabolizam

zdrav dorucak namirnice

Namirnice koje ubrzavaju metabolizam

Hrana bogata proteinima je jako korisna za naše tijelo, naročito za mišiće, jer ih hrani i učvršćuje. Proteini su saveznici za gubljenje kilograma, jer pomažu tijelu da radi brže i na taj se način sagorijevaju kalorije. Ako želite da jedete zdravu hranu, potrudite se da ovih sedam namirnica uvrstite u vaš jelovnik, kako bi ubrzali metabolizam.

1. Avokado – sadrži svih 9 esencijalnih amino kiselina i korisne omega 3 masne kiseline.

2. Mliječni proizvodi – bogat izbor vitamina i minerala, među kojima su istaknuti kalijum i fosfor.

3. Asparagus – sadrži u izobilju vitamine E, A, C i K i predstavlja odličan izvor biljnih vlakana. Sadrži veliku količinu željela, tiamina, folne kiseline, fosfora, bakra, mangana i selena.

4. Orašasti plodovi – Ne samo što su odličan izvor vlakana, već su i bogati omega 3 masnim kiselina kao i magnezijumom.

5. Špinat – sadrži više proteina u poređenu sa svim drugim zelenim povrćem. On je bogat sa vitaminima i mineralima koji pozitivno djeluju na rad bubrega, srca i krvnih sudova, i potiču varenje hrane i čisti organizam.

ecovit medni sirup
ECOVIT medni sirup za jačanje imuniteta. NARUČITE

6. Jaja – proteini iz jaja imaju visoku biološku vrijednost, sadrže sve bitne amino kiseline. Odličan su izvor fosfora, pantotenske kiseline, vitamina B12, A i D.

7. Riba – odličan je izvor proteina i omega 3 masnih kiselina, vitamina B3, B12, D i A, kao i minerala, kalijuma, željeza, cinka, kalcijuma, fosfora i bogata je selenom.

 

//body