Napitak dugovječnosti: Pomoći će Vam da doživite stotu

napitak

Napitak dugovječnosti: Pomoći će Vam da doživite stotu

Ovaj napitak treba piti odmah nakon pripreme.

Sastojci:

4 šargarepe
3 jabuke
sok od polovine jednog limuna
komadić oguljenog đumbira (2 cm)

Priprema:

Sve sastojke ubacite u sokovnik i dobijeni sok popijte.

Naime, šargarepa popravlja vid, djelotvorno djeluje protiv raka, kožu čini mladom i zdravom; takođe, dobra je za srce, zube i desni, čisti tijelo i štiti srčanog udara.

Jabuka jača imunitet, potpomaže mršavljenju, stimuliše rad bubrega, jetre i žuči, štiti od bolesti usne duplje, stimuliše probavu, štiti srce i krvne sudove, uklanja stres, umor i nesanicu, štiti od bakterija i virusa, spriječava nekoliko vrsta raka.

maska bubuljica akni
Naručite svoju mednu masku

Limun čisti jetru i stimuliše njen rad. Prirodni je antiseptik i antioksidans, spriječava grip, prehladu i mnoge vrste infekcija, pomaže kod želučanih tegoba, probave, podstiče stvaranje enzima u jetri, normalizuje rad crijeva i olakšava njihovo pražnjenje.

Takođe spriječava gingivitis i stomatitis, pomaže u snižavanju krvnog pritiska i povećava nivo dobrog holesterola, alkalizuje organizam, spriječava grčeve i bolove u mišićima, reguliše rad metabolizma, štiti od stresa i depresije, smanjuje rizik od moždanog udara, spriječava nastanak bubrežnih i žučnih kamenaca, štiti od osteoporoze.

Đumbir ublažava želučane tegobe i nadutost, stimuliše sekreciju mukusa, ublažava kašalj i olakšava bol u grlu, olakšava mučninu (posebno morsku bolest, jutarnju mučninu, mučninu izazvanu kretanjem i mučninu uslijed hemoterapije).

Poseduje anti-bakterijska, anti-gljivična i anti-toksična svojstva i zbog toga se koristi kao prevencija gripa i prehlade.

Đumbir je takođe anti-histamin i zbog toga se koristi kod alergija, ima antiupalna svojstva zbog kojih se koristi kod liječenja reumatoidnog artritisa, osteoartritisa i drugih bolesti mišićno koštanog i vezivnog tkiva.

Hemijski sastojci koje sadrži đumbir su korisni u sprečavanju procesa biosinteza prostaglandina, koji je odgovoran za nastanak upale.

med sa đumbirom i cimetom
Naručite ovdje