Narodni Recept za regulaciju šećera u krvi i mršavljenje

sok od smreke mršavljenje šećer

Kako da sami sebi napravite sok od smreke? Ovaj sok je dobar prirodni lijek protiv kašlja i opće iscrpljenosti organizma. Naime, smreka je jako dobar čistač organizma, što znači da će pomoći vašem tijelu da izbaci otrove i povrati izgubljenu snagu.

Za ovaj ljekoviti sok je potrebno:

– 0,5 kg smreke (bobica),
– 3 litra vode
– 1 limun

Priprema soka:

Smreku istresite u staklenu teglu od tri litra i zalijte vodom skoro do vrha.

Dodajte sok od jednog limuna i ostavite da stoji par dana. Sok je spreman za piće kada bobice smreke počnu da padaju na dno.

glucomannan glukomannan
Glucomannan kapsule za mršavljenje poručite ovdje.

Novi sok dobijete tako što dodajete novu vodu u teglu, ali samo dok ima bobica koje još plutaju. Kada sve bobice smreke potonu na dno potrebno je da ih zamenite novim.

Pije se tri puta dnevno po jedna šolja (2,5 dl). Jednu času popiti ujutru na prazan želudac, a ostale dvije u ravnomernim vremenskim intervalima tokom dana. Zbog limuna koji se dodaje u njemu nema potrebe da zaslađujete sok jer je i kao nezaslađen veoma prijatnog ukusa.

čaj od smreke smreka
Kupite čaj od smreke, bobice smreke OVDJE.

Ako se pije u neograničenim količinama (umjesto vode), mimo ovih preporuka, sok ili čaj od smreke može da utiče i na smanjenje tjelesne težine. Osim soka od smreke koristan za zdravlje je i čaj od smreke.

srebrosept sprej za nos
Ova jedinstvena kombinacija prirodnih sastojaka djeluje blagotvorno u slučaju alergijske kijavice, zapaljenja i infekcija sinusa, prehlade i gripa praćene kijavicom, suhe i iritirane sluzokože nosa

 

Čaj od plodova smreke jača nerve i želudac, čisti krv, odvodi otrovne gasove, a s mokraćom i loše sokove, izaziva znojenje, liječi bubrežna oboljenja, čisti jetru, sitni i odvaja kamence i pijesak iz žuči, bubrega, bešike. Ipak se ne preporučuje osobama slabih bubrega i trudnicama.