Preduhitrite sezonske bolesti i ojačajte imunitet uz ovih 5 namirnica

Decembar je već na zalasku, a osim praznika, stiže nam i vrijeme kada počinju sezonske bolesti. Najbolje i najefikasnije rješenje za sezonske bolesti je da ojačate svoj imunitet i pokušate spriječiti bolesti prije nego što se uopće zarazite. Ako se ipak razbolite, iste proizvode možete koristiti i za brži oporavak.

  1. Astragalusa

Astragalus, hrv. kozlinac, biljka je iz Kine koja posjeduje brojna antibakterijska, antivirusna i anti-upalna svojstva. Korijen ove biljke koristi se stoljećima za jačanje imuniteta i sprječavanje gripe i prehlade pa će vam čaj od korijena ove biljke biti izvrstan prirodni lijek.

  1. Med

O medu kao prirodnom lijeku ne treba puno govoriti jer svi znaju da je to jedna od najzdravijih namirnica i da se ne može pokvariti. Mnogi imaju naviku svakog jutra pojesti žlicu meda ili ga dodati u čaj pa na taj način jačaju organizam, sprječavaju infekcije i štite tijelo od bolesti.

biljna mješavina sa đumbirom
Biljna mješavina Meda i đumbira, uz dodatak eteričnih ulja. Kliknite na sliku i saznajte više!
  1. Đumbir

Ova korjenasta biljka posljednjih je godina postala najpopularnija namirnica na svijetu koja se povezuje sa zdravljem. Razlog tome je što đumbir zadrži gingerol, aktivni spoj koji sadrži protuupalna i antioksidativna sredstva pa se, ne samo za liječenje sezonskih bolesti, nego i za sprječavanje raka, regulaciju kolesterola, hormona i krvnog tlaka, detoksikaciju, smanjenje bolova itd.

  1. Ljekovita anđelika

Korijen ljekovite anđelike sličan je korijenu kozlinca i već se stoljećima koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini kao lijek za sprječavanje infarkta, bolesti želuca, kožna oboljenja te probleme s mokraćom i mjehurom. Tijekom zimskih mjeseci ova biljka će vam pomoći jer posjeduje smirujuća svojstva, olakšava napetost i pomaže kod prehlade i gripe.

ulje crnog kima
Najbolji saveznik zu borbi protiv protiv slabljenja imuniteta je Ulje Egipatskog crnog Kima. Njemački proizvođač, garancija kvalitete.
  1. Kardamom

Kardamom je indijski začin, treći najskuplji u svijetu, koji ima mnoštvo ljekovitih svojstava. Pomaže kod žgaravice, probavnih problema, mučnine, povraćanja, regulacije krvnog tlaka i različitih vrsta bolova. Ono što kardamom čini posebnim i rasprostranjenim je činjenica da ga se može dodati u sve, u svako jelo, ali i u čaj, kavu, vruću čokoladu, mlijeko ili kombinaciju s drugim začinima.

 

Izvor: centarzdravlja.hr