Ulja koja čuvaju naše zdravlje

zdrava ulja masti

Nisu sve masnoće koje unosimo u organizam štetne po zdravlje. Naprotiv, ljudskom tijelu su potrebne dobre masnoće da bi normalno funkcioniralo, stoga vam donosimo listu nekih od najzdravijih ulja.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje bogato je zdravim zasićenim mastima i antioksidansima. Pospješuje funkciju mozga, jača imunitet i štiti štitnjaču. Možete ga koristiti u kuhinji ili konzumirati sirovo. Kokosovo ulje ima snažno protuvirusno i protubakterijsko djelovanje.

kokosovo ulje
Za više informacija o proizvodu kliknite na sliku iznad.

Bučino ili Bundevino ulje

Ovo ulje obiluje  željezom, magnezijem, cinkom te vitaminima C, E, D i B. Bučino ulje snižava razinu kolesterola u krvi, djeluje kao antioksidans i čuva bubrege.

bundevino ulje bučino
Saznajte više klikom na sliku iznad!

Laneno ulje

Nije preporučeno da se koristi za kuhanje jer ne ostaje stabilno pri visokim temperaturama. Redovitom konzumacijom lanenog ulja jačate imunitet, poboljšava se probava, štiti od upala, sprječava artritis i čuva srce.

Ulje je efikasno i za korištenje na koži jer pomaže u zacjeljivanju opeklina, upala i ekcema.

laneno ulje
Saznajte više klikom na sliku iznad!

Ulje Čorokota ili Crnog Kima

Ulje crnog kima ljekovito djeluje na: alergiju, astmu, probavne probleme, dijabetes, holesterol, grip i prehladu, odagnaćete uz ovu biljku koja sadrži preko 100 različitih aktivnih sastojaka.

ulje čorokota crnog kima
Saznajte više klikom na sliku iznad.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je osobito dobro za očuvanje zdravlja srca. Bogato je mononezasićenim mastima i lipoproteinima velike gustoće, koji pomažu smanjenju razine kolesterola u krvi. Ovo ulje je još dobro za probavu, štiti od čira na želucu i gastritisa.